Zahradní pec na pizzu a další dobroty

Pec

Zahradní pec je skvělým způsobem, jak skloubit zábavu, příjemnou atmosféru a zdravou přípravu jídla. Tradiční příprava pokrmů v pravé peci přináší kouzlo praskajícího ohně i skvělý gurmánský zážitek. Zahradní pece Amphora jsou největším výrobcem ve střední Evropě a u zákazníků jsou jasnou volbou pro jejich vysokou kvalitu a bezproblémový provoz. Zahradní pec můžete využít pro přípravu řady pokrmů, například na pizzu, na chleba a celou řadu masových pochoutek.

Zahradní pece a materiál

Zahradní pece Amphora jsou ze žárovzdorného materiálu, který dokáže naakumulovat teplo již do tři čtvrtě hodiny. Po rozpálení žárobetonové tvarovky drží stálou teplotu po tři hodiny, poté teprve začne žár pomalu klesat. Zahradní pece mají několik variant a modelů, od toho se odvíjí i sestavení materiálu. Základ tvoří zmíněné tvarovky a kovová dvířka, dále se můžete setkat s keramickou izolační rohoží, reflexní alu fólií, glazovaným korpusem,stojanem, komínem, teploměrem a dalším příslušenstvím.

Pec na dřevo, to je jasná volba

Pec na dřevo vykouzlí idylickou chvilku, ať už si uděláte hezké odpoledne s přáteli či rodinou. A jaké dřevo je do pece nejvhodnější? Určitě volte tvrdé dřevo, vhodný je dub, buk, habr či akát. Tvrdé dřevo z listnatých stromů se sice hůře podpaluje, ale za to má vysokou výhřevnost.

Mohlo by vás zajímat

Jak vypadají zahradní pece v akci? Tak to se můžete podívat v několika videích!
Jak připravit v zahradní peci chléb, pizzu a drůbež
Zahradní pec a příprava masových dobrot
Rady ptáka Luskutáka o zahradních pecích

Pec na chleba a doporučené teploty

Díky akumulaci tepla se zahradní pece hodí pro různé účely. Může vám sloužit jako pec na chleba a další pochoutky, ale důležitá je správná teplota. Pro přípravu pizzy doporučujeme pec rozpálit až na 300°C, pro přípravu masa stačí teplota nižší, a to v rozmezí 200 – 250°C. Zmíněný chléb se křupavou kůrčičkou nebo báječný ovocný koláč upečete již od 160°C výše. Pokud již do zahradní pece nepřikládáte a teplota klesne na 50 – 60°C, lze její rozehřáté prostory využít pro usušení ovoce, hub a bylinek.

Zahradní pec na pizzu a další pochoutky

Myslíte, že zahradní pec je pouze na pizzu a pár vybraných pochoutek? Opak je pravdou – zahradní pec umožňuje připravit celé jídelní menu a tím její možnosti nekončí. Kromě pizzy můžete v peci připravovat masové pochoutky, jako jsou ryby, pečeně, šťavnaté steaky, žebra a drůbež. Dále si v peci můžete připravit chléb, housky či sladký dezert nebo můžete pec využít na sušení hub, bylinek či rajčat.