Originální a všestranné pece značky Silatherm Fornace v sobě kloubí um zlatých českých ručiček a vysoce kvalitního žárobetonu, jejichž spojením vzniká výrobek, který nemůže chybět v žádné gurmánsky zaměřené domácnosti. Mezi hlavní výhody těchto pecí patří vysoká variabilita, extrémně dlouhá životnost a peci nedělá žádný problém ani non-stop provoz. Upečte si domácí chléb, pizzu a nebo třeba šťavnatý bůček, Silatherm Fornace vás nezklame!
Varianty pecí
V nabídce naleznete dva základní rozměry pecí, které je možné dále upravovat a pomocí celé řady doplňkového vybavení, které zahrnuje například teploměry, různá provedení dvířek či komína. Obě varianty pecí jsou pak konstruovány jako stavebnice a ti zručnější z vás jí bez problémů zvládnou postavit svépomocí.
Varianta Home
Jak již název napovídá, jedná se o variantu pece na dřevo pro domácí použití. Průměr pečící plochy činí 540 milimetrů, což bohatě dostačuje pro pečení pizzy, chleba nebo třeba sušení ovoce, bylinek a hub. Základní set tvarovek se obsahuje:
3x dno tvarovky
2x pečící kopuli
1x tunel pece s odkouřením
Varianta Medium
Střední varianta pece, která své uplatnění najde také v komerčních provozech s menší kapacitou, jakými jsou například restaurace či penziony. Průměr pečící plochy 890 milimetrů přináší dostatek prostoru pro pohodlné pečení několika pokrmů současně. Set obsahuje následující tvarovky:
5x dno tvarovky
5x tvarovky pečící kopule
1x tunel pece s odkouřením
Využití pece na dřevo
Pece z rodiny Silatherm Fornace nabízí svým majitelům skutečně rozmanité možnosti využití. Na začátku vás bude vždy čekat roztopení pece, které zabere necelou hodinku. Poté, co uvnitř pece dosáhnete požadované teploty, můžete bez obav začít s přípravou jakýchkoli dobrot. Příjemnou zprávou pro vás jistě bude, že díky kvalitnímu žárobetonu pec naakumuluje teplo a to následně drží beze změny i několi hodin. K absolutnímu vychladnutí pak dojde přibližně za 20 hodin.
Šikovný kuchař či kuchařka dokáže pak v peci připravit křupavý a voňavý chléb, tradiční povidlové nebo tvarohové buchty, pravou italskou pizzu a samozřejmě také veškeré masné pokrmy od pečené drůbeže, vepřových žebírek, steaků a mnoho dalších dobrot.
Samostatnou kapitolou je pak možnost sušení. Pokud pec roztopíte na 50 - 60 °C, můžete v ní rázem sušit houby, ovoce anebo třeba bylinky, které jste nasbírali při měsíčku.