Americké grily Traeger patří k nejzásadněším novinkám na poli grilování pro rok 2016. Ačkoli samotná historie značky Traeger se začala psát již před třiceti lety, do České republiky dorazily až nyní. A my v KRBY - KAMNA TURYNA jsme potěšeni, že vám je můžeme nabídnout mezi prvními. Ptáte se čím tyto grily vynikají? Tím hlavním rozdílem je palivo, které u grilů Traeger tvoří 100% dřevěné pelety a které připravovaným delikatesám propůjčují nezaměnitelné aroma kouře. Dáme ruku do ohně za to, že grily Traeger vás nezklamou!
Grilování na peletách
Jak jsme již zmínili v úvodu, tím hlavním rozdílem oproti ostatním grilům je v případě značky Traeger palivo v podobě 100% dřevěných pelet, které samotný výrobce nabízí v sedmi různých variantách. Každé z nich pak propůjčí připravovanému jídlu jiné aroma a jinou chuť.
Největší výhodou grilování na peletách je velmi komfortní provoz, který známe například od plynových grilů. Zatímco u běžných grilů na dřevěné uhlí jsme před každým použitím nuceni roztopit uhlí a následně oheň udržovat přikládáním, v případě grilů na plyn či peletky se o to za nás postará automatika. Chceme-li navíc v uhelném grilu udržovat požadovanou teplotu, musíme být krom zdatného kuchaře také skvělým topičem.
Jak to funguje
Srdce grilů Traeger je tvořeno zásobníkem na pelety, odkud jsou šnekovým mechanismem dopravovány přímo do spalovací komory. Zde jsou zažehnuty pomocí Hot Rod podpalovače a výsledný žár a kouř je pomocí indukčního ventilátoru rovnoměrně distribuován až k připravovaným dobrotám. V závislosti na zvolené teplotě je palivo dopravováno do topeniště příslušným tempem.
No a když jsou už všichni nacpaní k prasknutí, zvolíte na ovládacím panelu vypínací sekvenci, která se postará o dohoření všech zbytků paliva, vyfoukání celého grilu a následně i jeho kompletní vypnutí. Chytré, že?
Grilujte, pečte nebo uďte
Neopomenutelnou výhodou grilů Traeger je široká variabilita využití a lze bez nadsázky říci, že jejich nákupem si pořizujete plnohodnotnou zahradní kuchyni, ve které můžete krom šťavnatých steaků připravovat třeba křupavou pizzu, sladké muffiny, pomalu pečený roastbeef nebo oblíbená vepřová žebírka. A takový uzený losos, o tom je škoda mluvit, to prostě musíte ochutnat sami.
Mistra dělá příslušenství
Pokud už s grilováním a venkovním vařením máte nějaké ty zkušenosti, pak určitě víte, že bez pořádného vercajku to prostě nejde. Nebo jde, ale blbě. A právě proto máte v našem e-shopu nebo kamenné prodejně možnost vybírat z více než dvou stovek nejrůznějších pomůcek od řady kvalitních výrobců, díky kterým vykouzlíte vše od špízu přes rybu až po sladké koláče nebo grilované kuře.