Grilovaná cuketa je vynikající příloha k masům, klobáskám a lze jí podávat také jako "jednohubku" či "finger food". V dnešním receptu vám přinášíme pár tipů pro její přípravu na grilu.
Ingredience
Pro přípravu grilované cukety budeme potřebovat následující ingredience:
Mladá a pevná cuketa
Olivový olej
Hrubozrná sůl
Bylinky
Česnek
Postup přípravy grilované cukety
Cuketu omyjeme a nakrájíme (včetně slupky) na kolečka o síle cca 1 - 2 mm. Cuketa je poměrně tuhá a silnější kolečka by značně prodloužily dobu přípravy. V misce si připravíme marinádu složenou z olivového oleje, česneku, soli a čerstvých bylinek. Poté plátky cukety vložíme do marinády a necháme alespoň jednu hodinu marinovat.
Když máme cuketu dostatečně odleženou, začneme s jejím grilováním, během kterého cuketu potíráme marinádou pomocí mašlovačky. Pokud nemáte mašlovačku na grilování, můžete jí zakoupit v našem e-shopu. Cuketu grilujeme do měkka přibližně 10 minut. Podáváme jí jako přílohu k masům nebo jako jednohubky. Hotovou grilovanou cuketu můžeme dozdobit čerstvými bylinkami nebo třeba posypat nastrouhaným balkánským sýrem.
Máte svůj originální recept? Pošlete nám ho e-mailem či přes náš Facebook a my jej zde zveřejníme včetně vašeho jména, budete-li si to přát.